woensdag 3 juli 2013

Essence vs. Action - Compact Powder


Vandaag heb ik een make-up battle voor jullie tussen twee merken, Essence en Action. Beide budget merken maar het ene merk nog iets goedkoper dan een andere. Vandaag battlen twee Compact Powders. Ik ga letten op 3 punten. Verpakking (uitstraling), kleur, en werking.



Verpakking


Als eerste de verpakking. Laat ik beginnen met die van Essence. Een basic, transparante verpakking. Verder niet heel bijzonder. De Action poeder heeft een zwarte verpakking met aan de binnenkant een spiegeltje en in de verpakking zit ook een sponsje. Zo heb je alles in één, en niks meer nodig. Het eerste punt gaat naar Action. Essence 0 - Action 1.

Kleur


Het tweede waar ik naar kijk is de kleur. Hoe de kleur er uit ziet, dekt etc. Ik heb van alle twee de poeders de lichtste kleur gekocht, maar de Essence poeder ziet er wel iets oranjer uit. Ik heb geen superlichte huid maar heb je die wel dan is de Essence poeder in de lichtste kleur nog te donker.
De Action poeder is bijna te licht voor me maar nu heb ik daar nog geen last van. Essence 0 - Action 2.

Werking

 Action - Essence

Als laatste de werking. Wat ik hierbij onder werking versta is pigmentatie, dekking etc. Je kunt op de foto al zien dat er verschil in pigmentatie (en kleur) is. De essence poeder ziet er nu best oranje uit terwijl de action poeder eerder wit lijkt. Van mijn gezicht heb ik geen foto's gemaakt, maar de Essence poeder maakte mijn huid veel donkerder en oranje, alsof ik de verkeerde foundation gebruikt had. De Action poeder ziet er op de huid ietwat wit uit maar alsnog vind ik dit beter dan een te donker gezicht.

Conclusie

Essence 0 - Action 3. Dit had ik echt niet verwacht! Action is veel goedkoper dus verwacht je een slechtere kwaliteit, maar dat is helemaal niet zo. Zo zie je dat goedkopere producten net zo goed kunnen zijn. Nu is de Essence poeder ook niet heel duur. Ik vind dat de Action poeder de mooiste verpakking heeft, de beste kleur voor mijn gezicht en de beste werking!

 Ik hoop dat jullie deze battle leuk vonden. Meer battles of ideeën? Laat het dan weten in de comments!
Thanks for reading! 
Liefs Romy


1 opmerking:

  1. die van de action is een foundation, geen compact powder.. Daar zit duidelijk wel een verschil in..

    (Ik wil niet gemeen doen! maar het is niet allebei een compact powder..)

    BeantwoordenVerwijderen